Fotograaf Marijn Fidder

Gistermiddag kwam ik terug van mijn werk bij de supermarkt (vanaf januari stop ik daar en ga ik officieel verder als fulltime fotografe). Job kwam binnen en vertelde dat we een interview hadden voor Radio 5. Hij wilde verder niet veel loslaten over het hoe en waarom. "Waarom zie je er eigenlijk zo netjes uit?" Vroeg ik hem. "Omdat er ook een foto gemaakt gaat worden." Ik vond dat zelf al wel een beetje vreemd voor een radio interview, maar nadat hij mij een link liet zien van het desbetreffende programma, besloot ik me toch maar om te kleden. 

Om half vijf werden we verwacht bij Brasserie de Bank in Harderwijk. Daar stond Yvonne van de radio ons inderdaad op te wachten. Toen ik naar binnen ging werd er opeens heel luid geklapt en stonden daar veel dierbaren en burgemeester Harm- Jan van Schaik. Harm- Jan gaf een hele bijzondere speech over mijn werk voor Moldavië en over fotoproject Stoute Cellen. Daarna kreeg ik het jeugdlintje uitgereikt. 

Het was een hele bijzondere dag. Mijn dank gaat uit naar alle mensen die hierbij betrokken waren, maar ook naar mijn dierbaren en iedereen die mij hierin heeft gesteund. Wat is 2018 voor mij een bijzonder jaar.