Fotograaf Marijn Fidder
Humberto Tan - RTL Late Nigh

Via Facebook kreeg ik een berichtje van de redactie van RTL Late Night met de vraag of die avond daarna naar de studio wilde komen om te vertellen over fotoserie Stoute Cellen. Nathan Rutjes – voetballer en positivo – heeft daar een rubriek. Hij zoekt mooie initiatieven die de wereld een beetje mooier maken voor in zijn eigen positieve elftal.

Toen ik de studio binnenkwam, voor de uitzending, moest ik naar regie en make- up en Nathan gaf me een korte rondleiding door de studio. Twee ouders van de kinderen die ik volg in mijn fotoserie over kinderkanker mochten met mij mee en zaten in het publiek, dit heb ik als heel verwarmend en mooi gevonden, want ik was toch best wel zenuwachtig.

Nathan vertelde iets heel moois over mijn project en gaf een hele fijne inleiding, wat terug te zien is in de video. Na de uitzending heb ik dierbare open gesprekken gevoerd met de ouders van de kinderen die ik volg. Ook via social media en van andere ouders kreeg ik veel berichtjes. De kinderen waren zo trots om zichzelf op televisie te zien. Zo komt er meer aandacht voor deze kleine helden, maar ook voor kinderkanker.