Fotograaf Marijn Fidder
In de uitzending bij Helden van 2018 van Omroep Gelderland

Afgelopen week mocht ik - na een al eerder geplaatste reportage over Stoute Cellen op Omroep Gelderland - aan tafel bij Sonja Booms en Jan de Hoop in het programma Helden van 2018. Een programma van Omroep Gelderland aan het einde van het jaar waarin ze mooie initiatieven of verhalen laten zien. Ik mocht vertellen over Stoute Cellen, wat het met doet als ik foto's maak van kinderen met kinderkanker, waarom ik het doe en we bespraken de verhalen achter een aantal beelden.

Toen ik de studio binnenkwam mocht ik gelijk naar de visagie. Daar ontmoette ik Jan de Hoop en Mo Hersi (andere gast in de uitzending). Lisanne Spaander kwam later binnen. Zij vertelde haar indrukwekkende verhaal als ex- kankerpatiënt en zong haar nummer vechtersbaas in het Engels. 

Afgelopen jaar was een mooi jaar. Ik mocht veel mooie mensen ontmoeten en fotograferen waar ik enorm dankbaar voor ben. Ik mocht een enorme groei doormaken en kwam erachter wat ik het allermooiste vindt om te doen: maatschappelijk relevante documentaires maken.

De fotoserie die ik dit jaar ben gestart over kinderkanker, Stoute Cellen, is daarom ook nog niet af. Aankomend jaar ga ik hiermee verder, maar ook start ik met een aantal andere mooie projecten. Dankjewel voor dit fijne jaar en tot ziens!