Fotograaf Marijn Fidder

Wat leuk dat je mij een beetje wil leren kennen! Ik ben Marijn Fidder, geboren in 1997 in Harderwijk. Ik hou enorm veel van fotografie (duh), verhalen vertellen met beeld en nieuwe mensen ontmoeten. Mijn hart ligt ook in Moldavië, waar ik met de lokale bevolking werk aan een project met straatkinderen. Ik zal jullie wat meer vertellen over mijn werk als fotografe en mijn vrije werk.

Zelfstandig fotografe

Sinds 2016 ben ik zelfstandig fotografe geworden, maar al vanaf mijn zesde loop ik met een camera rond. Mijn vader fotografeerde veel en ik nam zijn camera soms mee om zelf op pad te gaan. Dankzij fotografie heb ik de mooiste mensen mogen leren kennen. Fotograferen betekent voor mij heel veel. Het geeft mij als buitenstaander een kijkje in iemands leven, in het verhaal van de ander.

Mijn fotografiestijl is puur en kleurrijk. Ik kom graag met mensen in contact en bespreek graag hen wensen om samen tot het mooiste resultaat te komen. Mijn voorkeur gaat naar documentaire fotografie, omdat dat over jouw verhaal gaat, puurder kan eigenlijk niet. Ik doe deze fotoshoots ook voor gezinnen en bedrijven!

Vrij werk en publiciteit

In 2017 mocht één van mijn portretten in het Scheepsvaartmuseum hangen. Ik won een plekje met het portret van Silver Metz (kindacteur en zanger) in de tentoonstelling Ode aan een Amsterdammer van het Dutch National Portrait Gallery.

Ook heb ik een publicatie gehad in het jongerenblad BEAM van de EO. Ik fotografeerde voor hen 3 portretten van jongeren die in hun werk of hobby met de dood te maken hebben.

Stoute Cellen

Begin 2018 begon ik met mijn eerste documentaire fotoserie. Stoute Cellen gaat over kinderen met kinderkanker en hun gezinnen. Ik wil in deze fotoserie laten zien waarom het zo belangrijk is dat mensen ook deze kinderen – naast hun ziekte – ook gewoon als kind zouden moeten zien.

Voor dit project is veel media- aandacht geweest. Zo zat ik bijvoorbeeld bij RTL- Late Night en stond het project in verschillende kranten. Ook werd ik door dit project jongere van het jaar (BEAM’er van het jaar) bij de EO in 2018. Het project loopt momenteel nog. Meer weten? Kijk op de pagina Stoute Cellen.

Moldavië

In 2014 ging ik voor het eerst mee naar Moldavië met een organisatie om te helpen bij een opvangcentrum voor straatkinderen. Bij dat project zat ik veel bij het opvangcentrum, waardoor ik weinig van de situaties van de kinderen zag. Toen ik in 2016 voor het eerst terugging, alleen, zonder organisatie, bezocht ik de kinderen - waar ik al een paar jaar zoveel van hield – thuis. Hier zag ik pas in wat voor problemen de kinderen leefden: de armoede, het geweld, het harde werken wat ze moesten op het land.

In een fotoserie portretteer ik de gezinnen in een land wat een beetje lijkt te zijn vergeten. Een land met een dunne lijn tussen blijdschap en verdriet. Waar kinderen kunnen spelen, maar ook vaak moeten werken. Moldavië is een klein land met veel corruptie. Een land met veel problemen, maar eigenlijk een beetje vergeten door de media. Meer weten? Klik op de pagina vrij werk of bekijk de foto's in mijn fotoalbum.