Kinderen in Moldavië

Het meest interessante aan documentaire fotografie is dat je aan mensen kan laten zien wat jij belangrijk vindt. Een verhaal waarvan jij vindt wat het waard is om verteld te worden omdat het je persoonlijk raakt. Zo begon ik eind 2017 aan mijn eerste fotografische documentaire over kinderkanker.

Stoute Cellen

Eind 2017 begon ik de documentaire fotoserie Stoute Cellen. Stoute Cellen gaat over kinderen met kinderkanker en hun gezinnen. Ik wil in deze fotoserie laten zien waarom het zo belangrijk is dat mensen ook deze kinderen – naast hun ziekte – ook gewoon als kind zouden moeten zien.

Voor dit project is veel media- aandacht geweest. Zo zat ik bijvoorbeeld bij RTL- Late Night, RTL Nieuws, Hart van Nederland, Vrouw, Omroep Gelderland en stond het project in verschillende kranten, zoals NRC, AD en Parool. En radioprogramma's, zoals radio 2. Ook werd ik door dit project jongere van het jaar (BEAM’er van het jaar) bij de EO in 2018. Het project loopt momenteel nog. Meer weten? Kijk op de pagina Stoute Cellen.