Meisje met leukemie viert verjaardag

Een dierbare herinnering meegeven aan gezinnen met een kind met kanker. Dat is het doel van het fotoproject ‘Stoute Cellen’, waarin ik 15 kinderen met kinderkanker minimaal een jaar lang fotografeer. In groep 3 zit ik wanneer een vriendje van mij kanker krijgt. De juf vertelde dat als hij misschien op school zou komen, hij kaal zou zijn. Ik snapte daar helemaal niets van op die leeftijd. Altijd heb ik deze ervaring vastgehouden en ik wilde graag iets doen voor gezinnen waarin een kind kanker heeft.

Sinds begin dit jaar fotografeer ik 15 kinderen met kinderkanker in hun dagelijks leven. Op school, tijdens behandelingen, in het ziekenhuis, maar ook thuis. Ik wil positieve foto’s maken, maar ook eerlijk. Ook als een kind huilt of driftig is. Deze foto’s worden voor elk gezin gebundeld in een fotoboek. Met dit fotoboek kunnen ze terugkijken op een heftig jaar uit hun leven.

Met dit project ga ik in 2019 exposeren. De foto’s zijn op meerdere plekken in Nederland te zien. De opening is in maart 2019 in het Stadsmuseum Harderwijk. Hierbij zullen de kinderen en gezinnen aanwezig zijn. We maken er een feestelijke opening van. Meer informatie over de data volgen.

Wil je meehelpen?